ÜÇKÖPRÜ İLK VE ORTAOKULU 2019-2023 STRATEJİK PLANI

17-11-2019 ÜÇKÖPRÜ İLK VE ORTAOKULU

2019-2023 STRATEJİK PLANI

SUNUŞ

Fırsatlar ancak gelirken ve önü kesilerek yakalanır, ardından koşularak değil.

Stratejik plan okul toplumunu oluşturanların bütününe yön verecek kararların alınmasında bütün bireylere ortak bir bakış açısı kazandıracak, Okul Gelişim Planının hazırlanmasında ele alınacak öncelikli konuların tespitine ışık tutacaktır.

Bu dokümanda kullanılan kavramlar ve stratejik planlama yaklaşımı, sizlere alacağınız kararlarda yön verecek bir bakış açısı kazandıracaktır.

Bu Stratejik Plan tamamlanmış bir çalışma olarak ele alınıp, aynen okulumuza uygulayacağınız bir çalışma değildir. Tam tersine okul personeli öğrenci ve velilerin katılımı ile sürekli olarak geliştirilecek yaşayan bir örnek olarak faydalı olacaktır.

Her alanda ve her mekânda inanılmaz bir hız ve yoğunlukta yaşanan bu değişim kurumları, kuruluşları yeniden yapılanmaya, içinde bulunduğu durumu sorgulamaya zorlamaktadır

Strateji, ilerde meydana gelebilecek bütün durumların önceden tahmin edilemediği kısmi belirsizlik koşullarında alınan ve kurumun bütününü ilgilendiren bir karar türüdür.

Kurumlar, değişimin nasıl yakalanacağı, nasıl uyum sağlanacağı, daha da önemlisi değişimin nasıl yönetileceği sorularına cevap verecek yöntemlerin arayışına girmişlerdir.

Stratejik planlama geleceği beklemek yerine onu hedef ve amaçlar doğrultusunda şekillendirmektir.

Stratejik planlama ve sonrasında gelişen stratejik yönetim, kurumun iç ve dış çevresiyle ilişkilerinin düzenlenmesi, varacağı yer için yapılacak etkinliklerin planlanması, örgütlenmesi uygulaması koordinasyonu ve kontrol edilme sürecidir.

Okulumuz, "etkili bir stratejik okul planına sahip olarak daha işlevsel bir özellik kazanacaktır."

İsmail EFE

Okulumuz 2019-2023 Stratejik Planını İndirmek İçin Tıklayınız